Mitä tekisit, jos sinulla olisi 14 viikkoa aikaa panostaa johonkin asiaan 100%’sesti?

Tanssii tähtien kanssa –ohjelma on hieno esimerkki siitä, miten ihminen voi oppia ja kehittyä 14 viikossa. Ohjelma on paljon enemmän kuin BBC:n keksimä näppärä formaatti, joka kulkee menestyksen polulla ympäri maailmaa – se on useiden oppimistarinoiden antoisa vyyhti, jossa on monta eri puolta. 

Eilen päättynyt ttk kertoi erityisesti kolmen miehen tarinan, jossa jokainen päätti panostaa heille itselleen ennestään tuntemattomaan lajiin 14 viikkoa. 


He oppivat taidon, jota eivät olleet koskaan ajatelleet oppivansa – he eivät olleet edes unelmoineet asiasta ennen kuin saivat ehdotuksen tulla ohjelmaan mukaan. 

He uskoivat itseensä, siihen, että he oppivat ja onnistuvat. Jokainen tunsi formaatin ennestään, ja he tiesivät, miten paljon tanssien opettelu tulee heiltä vaatimaan. Ja he päättivät panna itsensä likoon ja katsoa, mitä siitä seuraa. 

Minusta oli riemastuttavaa seurata tanssijoiden kehitystä. Myötäelin heidän iloaan, ja hämmästelin, miten he selviytyivät niin oppimisen onnistumisista kuin epäonnistumisista. 

Päätin, että panostan entistä enemmän niihin asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä. Päätin olla avoin kokeilemaan uusia asioita. Päätin antaa oppimiselle aikaa. 

Please follow and like us: